Helmikuun Kangasalan Yrittäjä 2023

Esa Lehto, EsaRent

Kuka olet?

Olen Esa Lehto ja toimin matkailuajoneuvojen vuokraamoyrittäjänä. Yritykseni EsaRent (Alekkon Oy) vuokraa, huolellisesti siistityt, huolletut ja turvalliset Adria-matkailuajoneuvot vuosikymmenten kokemuksella. Kaudella 2023 meillä on vuokrattavana seitsemän ajoneuvoa useaan eri tarpeeseen ja asiakas-segmenttiin. Retkeilyautot sopivat pariskuntien tarpeisiin, matkailuautot sekä matkailuvaunut tarjoavat lomakodin perheille että pariskunnille.

Yritys  ja sen tarina?

1996 perustin EsaRent Oy:n tarjoamaan matkailuajoneuvojen vuokrauspalveluita. Aluksi aloitettiin vanhempieni käyttämättömäksi jääneellä asuntovaunulla. Siitä alkoi nuoren miehen jännittävä matka joka kulki vuosien varrella matkailuajoneuvoalan tehtävissä matkailuajoneuvoasentajasta,  matkailuajoneuvoketjun vetäjäksi ja kenttäjohtajaksi. Toimin myös useiden matkailuajoneuvomerkkien tuotejohtajana ja lopulta palasin takaisin juurilleni Kangasalle. Kyllästyin kauluspaitojen silittämiseen, johtoryhmien esitysten valmisteluun sekä jatkuvaan lentämiseen. Vuosikymmenten varrella oli tullut hankittua tietotaitoa jota voisin hyödyntää omassa toiminnassani, EsaRent sopi tähän tarkoitukseen loistavasti. Otin lopputilin ja hankin kokeilumielessä muutaman retkeilyauton testatakseni niiden kysyntää. Hetken päästä huomasin hankkineeni lisää kalustoa ja piha pursusi uusista Adria-ajoneuvoista. Niitä oli parhaimmillaan pandemian aikana yhdeksän.  

Miksi Sinut valittiin kuukauden yrittäjäksi?

Toivoisin että osasyynä on pitkäjänteisen yrittäjäuran tuoma status laadukkaasta henkilökohtaisesta palvelusta. Meillä pyritään tekemään vielä pikkasen enemmän, hieman paremmin ja kannattavammin, jotta asiakas tuntisi tulleensa oikeaan paikkaan. Tämä näkyy useina luottoasiakkaina jotka vuokraavat uudelleen ja uudelleen. He suosittelevat kääntymään puoleemme matkailuajoneuvoasioissa. Tyytyväinen asiakas onkin meidän paras mainos. Vuokraustyö on mielenkiintoista sekä palkitsevaa, siinä pääsee toteuttamaan asiakkaiden kanssa heidän matkasuunnitelmia. Tämä on se sosiaalinen puoli joka innostaa palvelemaan korkeimmalla mahdollisella tasolla, niin hyvin kuin on mahdollista. Toivoisin että nämä asiat ovat vaikuttaneet kuukauden yrittäjä valintaan kohdallani.

Tulevaisuus?

Yritämme oppia virheistämme ja tehdä asiat paremmin. Henkilökohtainen palvelu on meillä keskiössä. Vuokraustoiminnan näkymät ovat positiiviset koska maailmalla riehuu epävarmuus ja kotimaan-pohjoismaiden matkailuun matkailuajoneuvot sopivat erinomaisesti. Tästä kaudesta on tulossa mahtava, olen innoissani. Kun sesonki alkaa niin kalustoa saisi olla varmasti enemmänkin. Ehkä laajennamme ehkä emme, pääasia on tietää omat rajansa ja nauttia tästä ainutlaatuisesta ajasta ystävien, tuttavien ja asiakkaiden kanssa.

Kenet olet valinnut seuraavaksi Kangasalan kuukauden yrittäjäksi ja miksi?

Harri Antinahon AH-Metsätyö OY:stä. Harrin yrittäjäura on upea tarina siitä miten pitkäjänteinen työ ja periksiantamattomuus johtaa tavoitteiden saavuttamiseen. 


Katsele valikoimaa täältä

FacebookInstagram